menu
Jadłospis
 
data śniadanie II śniadanie obiad alergeny
poniedziałek
8.10
Chleb razowy z masłem i serkiem almette. Kakao/herbata. Banan 
Twarożek waniliowy. Biszkopty. Herbata owocowa.
Żurek z jajkiem. Kurczak z ananasem w sosie curry,ryż brązowy. Kompot/woda. 1,3,7,9
wtorek
9.10
Kanapki z masłem i polędwicą sopocką. Kawa mleczna/herbata. Marchewka Bułka z masłem, serem żółtym i pomidorem. Herbata. Zupa pieczarkowa z makaronem. Karkówka w sosie pieczeniowym. Kasza jęczmienna. Buraczki zasmażane. Kompot/woda. 1,3,7,9
środa
10.10
Płatki owsiane na mleku. Pieczywo z masłem i dżemem. Owoc. Chleb smażony w jajku. Herbata. Zupa koperkowa z zacierką. Nuggetsy drobiowe. Ziemniaki purre, Surówka colesław. Sok/woda.  1,3,7,9
czwartek
11.10
Bułka pszenna z masłem i pasztetem. Oraz ogórkiem. Mleko/herbata. Crispy jabłkowe
Jogurt owocowy/naturalny, sok marchewkowy
Zupa ogórkowa, Spaghetti z sosem pomidorowym. Sok/woda 1,3,7,9
piątek
12.10
Zupa mleczna z makaronem/herbata. Rogal maślany z masłem. Chrupki kukurydziane. Placek marchewkowy. Kawa Inka. Zupa fasolowa. Placki ziemniaczane ze śmietaną, Sok/woda. 1,3,7,9
Poniedziałek 15.10 Kanapki z masłem, sałatą, serem żółtym, ogórkiem zielonym. Herbata z cytryną Gofry z bitą śmietaną. Kawa zbożowa. Zupa ziemniaczana. Makaron z twarogiem i rodzynkami. Kompot/woda 1,3,7,9
Wtorek
16.10
Grzana kiełbasa cielęca, chleb  z warzywami, kawa mleczna Sałatka makaronowa z warzywami. Herbata. Zupa ryżanka. Gulasz ,kasza, ogórek kiszony. Sok/woda.   1,3,7,9
Środa
17.10
Pieczywo z masłem, pastą z kiełbasy i ogórkiem kiszonym. Mleko/herbata. Słonecznik. Brzoskwinie w sosie waniliowym. Sok pomarańczowo/brzoskwiniowy Rosół z makaronem. Udka drobiowe w sosie pieczeniowym. Ziemniaki,buraczki, Kompot/woda.  1,3,7,9
czwartek 18.09 Bułka z masłem i pasztetem. Kawa Inka/herbata. Surówka z marchewki, chlebek pszenny z masłem, sok jabłkowy Zupa porowa, gzik z ziemniakami purre, kompot z porzeczek/woda 1,3,7,9
piątek
19.10
Chleb słonecznikowy z masłem i pastą z ryby gotowanej. Herbata owocowa. Twarożek waniliowy, ciastko razowe, herbata/woda Kapuśniak z kaszą, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki ,marchewka, Kompot/woda 1,3,7,9
poniedziałek
22.10
Kakao, herbata,pieczywo mieszane z masłem, pierś indycza, sałata, pomidor, szczypior. Budyń z musem truskawkowym, cytrynada. ½ jabłka. Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką, kopytka z kapustą i skwarkami kompot wieloowocowy.  1,3,7,9
wtorek
23.10
Zupa mleczna z makaronem, herbata wieloowocowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, pomidor  Drożdżowe rogaliki z jabłkiem (wyrób własny), mleko, ½ banana Zupa ogórkowa, kurczak,Mcnuggets, sur. z marchewki z jabłkiem i jogurtem greckim, ziemniaki puree, kompot z czarnej porzeczki 1,3,4,6,7,9
środa
24.10
Herbata wieloowocowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby  i  jajka, ogórek kwaszony, Serdelki na ciepło. Chlebek pszenny z masłem. Zupa jarzynowa, naleśniki z serkiem waniliowym, polane sosem malinowym. Kompot z jabłek. 1,3,7,9
czwartek
25.10
Szwedzki stół: kakao , pieczywo mieszane z masłem, polędwica indycza, ser żółty,  ogórek świeży, rzodkiewki,  Grahamka masłem, jajkiem i pomidorem, herbata żurawinowa, Arbuz Zupa krupnik z natką pietruszki, kotlet mielony wieprzowo-wołowy,ziemniaki,w sur. z kapusty białej z marchewką, woda 1,3,7,9
piątek
26.10
Pieczywo mieszane z masłem i pastą twarogową. Mleko/herbata. Owoc.  Jabłka w cieście, dżem truskawkowy, mleko. Zupa grysikowa, Śledź w śmietanie. Ziemniaki gotowane. Kompot z jeżyn. 1,3,7,9
poniedziałek
29.10
Płatki kukurydziane na mleku. Chleb pszenny z masłem i miodem. Herbata owocowa. Kanapki z masłem i wędliną. Mleko waniliowe. Zupa brokułowa. Kurczak w sosie serowym. Ryż. Sok truskawkowy.  1,3,6,7,9
wtorek
30.10
Pieczywo z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem, jajkiem gotowanym. Kawa Inka. Kaszka manna z malinami. Herbata  pomarańczowa. Zupa selerowa z lanymi kluskami. Gołąbki w sosie pomidorowym. 
Kompot z gruszek.
1,3,6,7,9
środa
31.10
Bułka ze słonecznikiem i serkiem topionym. Kakao. Śliwka. Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem. Herbata. Barszcz czerwony z makaronem. Jajko sadzone. Mizeria. Ziemniaki. Sok wiśniowy.  1,3,6,7,9
czwartek 
1.11
Święto Wszystkich Świętych - przedszkole będzie nieczynne Święto Wszystkich Świętych - przedszkole będzie nieczynne Święto Wszystkich Świętych - przedszkole będzie nieczynne -
piątek
2.11
Pieczywo mieszane z wędliną i warzywami, kakao Kaszka manna z owocami, herbata Zupa pomidorowa, ziemniaki purre, jajko sadzone, marchewka,
 woda z cytryną
1,3,6,7,9

Godziny posiłków:

śniadanie godz. 8.00,    obiad I godz. 11.30,    obiad II godz. 13.30, 

Alergeny: Mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, orzeszki ziemne, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, sezam , ziemniaki, pietruszka korzeń, ryba, truskawki.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji nauczycielowi w grupie.
Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występują wyraźne wskazania lekarza (w takim przypadku należy dostarczyć do przedszkola / klubu malucha stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).
Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla najmłodszych dzieci może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

* Między posiłkami picie podawane jest na życzenie dziecka/ woda niegazowana /
* Herbaty podawane do posiłków: owocowa, rumiankowa, miętowa, zwykła
* Dzieciom alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające
* Tabela z alergenami pod jadłospisem.
* Śniadania podawane w formie „Szwedzkiego stołu”



Skontaktuj się z nami

Klub Malucha - Kraina Uśmiechu Niepubliczne Przedszkole nr 4 Pod Dębusiem Olbrzymkiem o profilu edukacyjno-przyrodniczym Lucyna Różewicz

adres: ul. Łąkowa 2, 64-800 Chodzież
tel. 67 28 10 849
kom. 605 300 260
email przedszkole4@chodziez.pl